söndag, maj 30, 2010

Mera asfalt

Nu äntligen är ytan framför betongfacken asfalterad! På onsdagmorgonen dök det upp en asfaltsbil med tillhörande trevlig chaufför...


... och en bil lastad med en vält och diverse redskap, tillika ytterligare två trevliga killar.
Asfaltsbilen är utrustad med en Sprider. Jag visste att det fanns såna, men har aldrig sett i verkligheten hur de fungerar. Självklart lät jag ogräsjärnet vila sig en stund för att studera detta på närmare håll. Man kan väl kalla det för personalutbildning, eller?


Spridern fjärrstyrs av chauffören.

 

Även själva lastbilen fjärrstyrs av chauffören, men det kändes lite speciellt när man såg lastbilen åka iväg en bit, och väja för att inte köra på den andra lastbilen, och samtidigt veta att det inte satt någon människa i hytten!Grabbarna från NCC arbetade snabbt och effektivt. Asfalten rakades ut i samma takt som Spridern pytsade ut den. Sen var det dags för välten.


Och så var det hela klart!


Det är så roligt att se någonting bli färdigt. Det tog inte heller särskilt lång tid från det att själva arbetet beställdes, tills det blev utfört. Jag är jättenöjd med att det blev så snyggt. Även om den här ytan ligger utanför själva kyrkogården, så vill man ju att det ska se prydligt ut. Men det bästa av allt är ju att det nu blev funktionellt, och att det går att beställa material och veta att det finns ett ställe att förvara det på.

1 kommentar:

  1. Hej Outi !
    Vilka maskiner det finns i dag ! Fascinerande hur man kan styra allt från en liten lådda på magen !
    Ha det så gott !
    /kram Isa

    SvaraRadera