tisdag, maj 11, 2010

Resvägen till jobbet

Tidig morgon. Ett av vardagens ständigt återkommande göromål är att ta sig till och från jobbet. Det blir en rutin, något man bara gör. En del människor har inte så mycket att välja mellan, än att göra likadant, dag efter dag, andra har möjligheter att variera.

Min resa till arbetet kan varieras. Jag kan oftast välja hur dags jag ska åka, och det finns olika vägar att välja mellan också. Här kommer några bilder från min resväg. Mängder av vitsippor.

Bäckar, just nu med ganska mycket vatten. Framåt sommaren brukar vattenmängderna avta.
Det finns flera ställen där det växer ek utmed vägen. Ett område har nyligen fått status som naturreservat, vilket är glädjande. Naturen behöver ibland skyddas från den moderna människans framfart.


Hjortar finns också, både vilda och i hägn. Det här är en inhängnad individ.


Så här fint är det när man kommer in i Mantorp just nu. Björkarna har slagit ut, och någon har planterat mängder av påskliljor i gräsmattan. Enkelt och så vackert. I motljus blir det riktigt romantiskt, allting får en gloria omkring sig... Såna här vyer gör att man gläds under resan till arbetet, och att man känner sig till freds när man kommer fram. Strax dags att åka iväg och uppleva allt detta vackra igen!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig färdväg! Du kan verkligen se och följa årstidernas växlingar. Men så lätt det är att det blir slentrian - att man glömmer att se det vackra.
    /Anneli

    SvaraRadera
  2. Hittade hit idag. Blev kvar länge, länge det var så rofyllt och intressant här på din blogg

    SvaraRadera