fredag, maj 07, 2010

Små fynd...

Ibland faller blicken på något väldigt litet, något man lätt hade kunnat hasta förbi, men som man har turen att få upptäcka. Idag gjorde jag några små fynd under arbetet på kyrkogården. En liten upptäckt i gräset visade sig vara en bit skal av ett fågelägg. Frågan är nu: vilken fågel? Och vilket öde har ägget gått till mötes? Har det redan hunnit kläckas fågelungar någonstans? Eller har någon ätit upp innehållet? Eller har ägget fallit ur boet och gått sönder?


De två senaste dagarna har det blåst ordentligt hårt. På ett riktigt utsatt ställe stod en gravsten och gungade fram och tillbaka i vinden. Detta är sant! Fast jag förstår om det finns någon därute som inte tror mig. Jag skulle nämligen inte själv tro på något sådant om jag inte hade sett det själv...

Kyrkans spåntak har inte heller orkat stå emot vinden. Några av spånen låg i en grusgång intill kyrkan. Hur ska det nu gå för taket? Klarar det sig utan just dessa spån?


Något som däremot tycks stå emot alla vindar, är nästa fynd. I grusgångarna närmast kyrkan finns ett lite sandigare material. Detta tycks utgöra en välsignad bekvämlighetsinrättning för traktens individer av arten Felis catus.


Det synes mig alldeles nödvändigt att lösa detta på något finurligt sätt. Tankeverksamhet pågår, några idéer är på väg att utvecklas. Nu har jag något att klura på under veckoslutet, så att tiden inte känns så långsam tills det blir måndag och ny arbetsvecka igen.

3 kommentarer:

 1. Vilken intressant blogg, att läsa dina funderingar! Är själv kyrkvärd ibland.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har nöjet att meddela att du har vunnit en parfym i min utlottning! Grattis! Så du kan lukta gott i sommar!

  Maila mig din adress så skickar jag den på posten :)

  Berätta gärna om du tycker om den!

  Ha en bra vecka!

  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Om du löser nöten den tror jag att du kan tjäna storkovan;-) Vi har barnens sandlåda täckt av en stor presenning - där är det ok - men kanske inte på grusgången upp till kyrkan....
  Önskar dig en skön vecka!

  /Anneli

  SvaraRadera