fredag, juni 11, 2010

Penséer

Det är dags att ta bort penséerna från gravrabatterna, för nästa vecka kommer sommarblommorna. Penséerna har varit fantastiska i år. På de platser där rabattjorden byttes ut i våras, har de vuxit sig frodiga och fina, med mängder av små söta blommor. Ändå har de inte blivit så där rangliga som penséer brukar bli efter ett tag.


Så här har det sett ut där de varit som allra finast. Rabatten alldeles igenvuxen med blommor, och knappt plats för något ogräs!


Det känns tungt att behöva rycka upp dem nu, men sådana är rutinerna på kyrkogården. Ska sommarblommorna hinna bli stora och fina, måste vårblommorna bort nu.


Jag sparar de här bilderna i minnet, och hoppas att det blir så här fint även nästa år...2 kommentarer:

 1. Ska till pappas grav som är ca 700km härifrån. Svårt att veta vilka blommor man ska välja att plantera där. Penseer är så otroligt fina med alla sina vackra färger

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra blommor. Så det är dags att byta ut dem nu...., jag som inte ens har hunnit sätta dem några än. Får vänta till nästa år och hoppa direkt på sommarblommorna;-)

  Fascinerande vardagsdramatik i tidigare inlägg, det är inte svårt att förstå vart uttrycket "flitig som en myra" kommer....

  Hoppas din vecka har börjat bra!

  /Anneli

  SvaraRadera