tisdag, juni 15, 2010

Efter ruskvädret

I helgen var det aningen blåsigt i våra trakter. Så även på kyrkogården. De gamla lindarna passade på att släppa sina gamla torra grenar. Måndagen skulle egentligen ägnats åt att förbereda gravrabatterna inför sommarblomsplanteringen, men i stället blev det en städdag.

Ytorna under lindarna var fulla av både stora grenar och små kvistar. De största gick ju att plocka för hand, fast man fick kröka rygg bra många gånger under dagen. De mindre samlades ihop med räfsa. Ett tag funderade jag på att köra över alltihop med gräsklipparen, men det hade förmodligen inte sett särskilt snyggt ut. Och jag skulle fortfarande varit tvungen att plocka bort de grövsta grenarna först. Och grusgångarna var ju också fulla med skräp.

Men när man lagt ner så mycket tid och arbete på att snygga till det, är det oerhört tillfredsställande att se en sån här syn. Då känns det som att det värsta är avklarat, och grusgångarna och gräsytorna ser prydliga ut igen.


Idag börjar planteringen av sommarblommor. Jag får väl "förbereda" rabatterna samtidigt som jag planterar...

1 kommentar:

  1. Snyggt blev det !! Härligt för besökarna till kyrkogården att mötas av fina grusgångar och välvårdad gräsmatta. Den omvårdnad och kärlek du lägger ner i ditt arbete är nog väldigt uppskattat !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera