torsdag, april 23, 2009

Gräspremiär!

Det riktigt roliga har börjat! Gräsklippningen. Min favorit av alla arbetsuppgifter. Stigan fick ett nytt batteri och startar nu som den ska. Men så dök nästa problem upp. En maskin som startar och går, men där klippaggregatet inte går. Jag kunde inte förstå varför spaken inte stannade i rätt läge. Men så kom förmannen och fixade problemet. Det var säkerhetsbrytaren som löste ut för att min vikt inte räckte till för att tynga ner den tillräckligt mycket. Stolen satt för högt i förhållande till vad jag väger. Han skruvade ner stolen i bottenläge och simsalabim fungerade alltihop som det skulle. Kanske förmannen är i Vår Herres ställe i såna här situationer?

Resten av dagen förflöt i omväxlande trimning och klippning. Gräset var inte särskilt yvigt, annat än på några ställen, men vårlökens blad stack upp överallt och behövde kapas av. Trimningen gav en viss värk i höger överarm och en grön ytbeläggning på byxor och skor. Men hur kan gräsklippet hamna på strumpornas undersida? Det liksom limmar sig fast. Undrar vad tvättmaskinen kommer att göra med det. Kanske vävs det in som ytterligare förstärkande fibrer i strumpan?

Slutresultatet blev mycket tillfredsställande. Inga pinsamheter med penséer halshuggna av trimmertråden. Jag är så nöjd! Doften av nyklippt gräs. Känslan av att ha återställt ordningen. (Min ordning, inte naturens.) Se själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar