onsdag, augusti 04, 2010

Hydrangea och klematis

I måndags, på väg hem från en härlig shoppingrunda med bästa väninnan, besökte jag kyrkogården igen. Det var strax efter åtta på kvällen. Ljuset faller annorlunda, stillheten känns också annorlunda. Dessutom fick jag se en besökare som aldrig visar sig där under dagtid - en av traktens katter.

Men det var som vanligt minneslunden som var målet för mitt besök. Den första klematis som jag planterade där, Paul Farges, har börjat blomma. Den får små, krämvita blommor, och några av dem hade slagit ut och också blivit lite naggade i kanterna. Om det varit på grund av regn och rusk, eller insekter, vet jag inte. Det satt i alla fall insekter i många av blommorna just då. Kanske är blommor fina sovplatser för en del insekter?


Här syns både knopp och utslagen blomma. Knopparna är så fina. Pyttesmå och runda.


Även syrenhortensian har börjat blomma. Dess blommor brukar ju vara dekorativa långt in på hösten, så det ska bli kul att hålla koll på den framöver. Jag tycker att det lilla trädet är underbart, både vad gäller blomning, men också storleken och utseendet i allmänhet. Jag sänder en tacksamhetens tanke till den person som planterade trädet där.

2 kommentarer:

 1. Hej där!
  Syrénhortensian är en underbar skapelse, en favorit.
  Jag förstår att kyrkogården är ditt skötebarn, och det är faktiskt rogivande att vandra i stillhet bland stenarna och namnen hos alla de som fått ta steget ut dit vi alla ska gå en gång.
  Jag tror det blir bra.....det känns på friden de sprider.
  Tack för din hälsning!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Fniss.....
  Du tar många vägar förbi jobbet för att ha semester.

  Inte oroa sig!!

  ;-)

  kram
  Anneli

  SvaraRadera