tisdag, oktober 19, 2010

Höstlöv

Höstlöv - hur många dikter satt man och skrev om höstlöv när man gick i skolan? En dikt varje höst genom alla årskurserna i grundskolan, tror jag nog att det blev. Var man riktigt exalterad, när man var i de yngre årskurserna, kunde man kanske producera mer än en dikt när man väl kommit i stämning.

Idag, på jobbet, blir höstlöven en arbetsuppgift. Något som ska hanteras. Framför allt ska höstlöven oftast flyttas från ett ställe till ett annat. De får aldrig ligga kvar exakt där de faller efter sin flykt från en gren ner på marken.

Med maskiner går det ganska smidigt. Lövblåsen är en favorit. Det är ROLIGT att jobba med den. Det spelar heller ingen roll om det är kallt ute, för man jobbar sig verkligen varm när man går med den. Löven hamnar i raka rader på gräsmattorna.

Sen tar gräsklipparen vid. Med de nya lövknivarna (cross cut kallas de, om jag minns rätt) flisas varje löv i många små bitar redan vid första överkörningen. Verkligen effektivt. Löven liksom bara försvinner in i gräsmattan efter ett par dagar.

Så var daggmaskarna utfodrade idag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar