lördag, oktober 23, 2010

Träningsvärk

Denna lördag bjuder endast på träningsvärk. Jag utgår från tesen att man behöver träna styrka, om man ska orka med jobbet som kyrkvaktmästare. Därför går jag på gym cirka två gånger i veckan. Tro nu inte att jag är en bodybuilder, för jag kan knappt stava till ordet. Inte heller är jag en sån där tjusig fitness-tjej, även om det vore kul att se så snygg ut. Nej, medelålders, med allt hastigare rynkbildning både här och där (skyller på att jag är ute i väder och vind hela dagarna) samt allt mer expanderande badringar runt midjan, p g a dagligt kakätande.

Men jag försöker faktiskt vara lite förutseende med träningen. Om jag vet att jag ska gå mycket, så tränar jag mera överkropp, armar och axlar. Om jag däremot kommer att sitta mycket på gräsklipparen, går det bra att köra lite hårdare med benträning.

Den gångna veckan blev det lite si och så med framförhållningen. Hade oturligt nog tränat för hårt med armar och axlar, fast jag visste att jag skulle såga ner en häck och lasta två-tre-meterslånga syrenruskor på släpet. Idiotiskt, men det var bara att bita ihop.

Igår tränade jag ben och mage extra hårt. Det var tidigt på morgonen. På förmiddagen fick jag veta att vi ska upp på taket hemma i helgen. Allt taktegel ska ner, och ett nytt tak ska börja läggas på måndag, om allt går som det ska. Hur smidig blir man på ett tak när man har ont i alla muskler från magen och neråt? Det blir till att bita ihop, en gång till, denna vecka...

2 kommentarer:

  1. Vad smart att dela upp träningen efter vad du ska göra på jobbet!

    SvaraRadera
  2. imponerande att du lyckats ta dig till ett gym, jag har funderat på det i flera år men aldrig kommit längre än en tanke. Ta det lugnt uppe på taket.

    SvaraRadera