fredag, januari 06, 2012

Tio i topp-listan

Under de snart två år som gått sen jag fick anställning som vaktmästare i Viby, har det inträffat många både positiva och negativa saker. Här är min personliga tio-i-topp-lista över det som varit riktigt, riktigt BRA under denna tid.

1. Kyrkorådet i Viby
Relationerna mellan mig och kyrkorådet präglas av ömsesidig respekt och mycket gott samarbete!

2. Arbetskamraterna
Ställer alltid upp. Fantastiskt!

3. Semestervikarierna
Lyfte inte bara sina löner, utan ansträngde sig till det yttersta för att göra kyrkogården så fin som möjligt.

4. Minneslunden
Har blivit finare sen rabatten med ogräshärden och den stinkande dammen togs bort. Nya planteringsurnor kom på plats och fjärilsrabatten fick ytterligare tillskott av växter. Försköningsarbetet kommer att fortsätta i år.

5. Fjärilarna
Oförfalskad skönhet, enorm glädje att få se dem och vara mitt ibland dem. Stunder av ren lycka.

6. Skönheten
Skönheten i allt som växer skapar känslor av harmoni och lugn. Hoppas fler än jag upplever detta. Kräver oftast att man stannar upp och ser sig omkring med alla sinnen. Troligen lika nyttigt som vitaminer.

7. Kapellet
En vacker byggnad som väckts till liv som rum för ceremonier, andakt och gemenskap. Kyrkkaffet som serverades i kapellet i augusti förra året var en höjdare.

8. Adventsro
Adventsro genomfördes vid fyra tillfällen under adventstiden förra året. Två gånger i Viby kapell, två i Veta kapell. Det blev precis så som vi önskat och planerat, och vi fick positiv förstärkning från många av dem som deltog. Vi kör i år igen!

9. Sjuksköterskorna
Stort tack till sjuksköterskorna på Mantorps vårdcentral som hjälper mig att pilla ut stickor ur fingrarna och som plåstrade om mig när jag råkade stoppa in ett finger i häcksaxen.

10. Gymmet
Mantorp Gym ska ha beröm för sina generösa öppettider. Kl 5.30 öppnas dörrarna. Då hinner jag med både träningen och efterföljande grötkokning på jobbet innan det är dags att gå ut på kyrkogården.

Hur ser din topplista ut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar