måndag, augusti 15, 2011

Ingen fjärilsskådning igår

Fjärilsskådning är svårt när väderförhållandena inte är de rätta. Igår var det mulet och blåsigt i Viby. Efter högmässan skulle vi gå till minneslunden för att titta på fjärilar, men de lyste med sin frånvaro. Det blev enbart kaffedrickande i kapellet, nog så trevligt förstås. Jag fick berätta lite om fjärilarna och minneslunden och sen skickade jag runt mitt fjärilsfotoalbum, och ett par böcker om fjärilar. På borden hade jag lagt kopior på växtlistor för fjärilslarver och fullvuxna fjärilar. De hade en strykande åtgång!

Kaffestunden var jättetrevlig och kapellet var fullt av härliga, positiva människor. Jag hann inte fotografera medan alla satt där, men så  här hade jag möblerat. Det fanns 20 sittplatser och vi var 23 personer totalt, men det gick bra att stå-fika också:)


Den stora växten i hörnet är en kaffebuske som jag tagit med mig hemifrån, enbart med syftet att det skulle bli lite skönare, grönare miljö inne i kapellet. Kaffebusken fick åka med hem igen efter uträttat värv. Jag är glad åt min lilla skåpbil, för den här kaffebusken hade nog varit svår att knöla in i en vanlig personbil. Otroligt nog stod den upp hela vägen.

Lite tur hade vi också, vi fick inte se en massa fjärilar, men den här lilla filuren satt på en av myntaplantorna och lät sig skickas runt bland kaffegästerna! Nu återstår att artbestämma den. Om DU vet vad det är för larv, får du gärna skriva det i en kommentar här.

Dagen blev bra, fast det hade ju varit så mycket roligare om det varit soligt, varmt och vindstilla - och massor av fjärilar i fjärilsrabatten i minneslunden. Men, men... vi får göra ett nytt försök nästa år, och alla andra år tills jag går i pension:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar