fredag, augusti 12, 2011

Välkommen på fjärilsskådning på söndag!

På söndag den 14 augusti vill jag hälsa alla varmt välkomna till Viby kyrka och kyrkogård. Pastoratets huvudgudstjänst, söndagens högmässa, börjar kl 10 i Viby kyrka. Efter mässan, cirka kl 11, går vi tillsammans ner till minneslunden för att njuta av kyrkkaffet och titta på fjärilar.

Som väl de allra flesta vet, kan fjärilarna inte kommenderas fram, utan man får locka dem och se om de kommer. Vi ber om soligt, varmt och vindstilla väder för att öka chanserna att få se dessa fladdrande skönheter. I händelse av dåligt väder, tar vi kaffet i kapellet och där kommer då att finnas fotografier på en del av de fjärilar som jag sett i minneslunden.

För den som vill plantera en egen fjärilsrabatt, kommer det att finnas en växtlista med förslag på fjärilsväxter. Så finns också möjligheten att köpa med sig en planta av krusmyntan från minneslunden att starta sin egen fjärilsrabatt med. Det är en tacksam växt på många sätt och fjärilarna flockas på den. Intäkterna från försäljningen går oavkortat till ytterligare växtinköp till minneslunden.


På bilden ovan en storfläckig pärlemorfjäril, en sällsynt besökare från förra året.

Hoppas att just DU kan och vill komma på söndag! Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar