torsdag, november 25, 2010

Snö...

Vinter. Snö. Snart första advent. Det nya kyrkoårets början. Känns som en tid då man ska varva ner och känna förväntan. Allt anläggningsarbete som jag planerade att utföra på kyrkogården ligger under snötäcket. Men snön självt gav lite utomhussysselsättning ändå. En ny bekantskap att göra - snöslungan.

För länge sen bodde jag på en annan plats och hade ett helt annat liv. Där hade vi också en snöslunga. Den var stor och mäktig. När batteriet på vår gamla dieselmerca var så dåligt att bilen vägrade starta, tog jag ut snöslungan och startkablarna och vips hoppade bilen igång.

Den lilla enstegs-Toron jag har på jobbet startar man nog inga bilar med. Men den fungerar, efter sina egna förutsättningar. Och den startar väldigt lätt. Maskiner som startar lätt är något som jag gillar. Helst ska de gå igång på första rycket. Det gör denna lilla snöslunga.


Min snöröjningsteknik är ännu inte så förfinad. Snö i knähöjd blev trixigt med slungan igår. Med skyffeln förstörde jag detta vackra landskap av snö som formats av vinden.


Snöslungan ser nästan lite bortkommen ut mot kyrkan...


Dagens tips från vaktmästarn är att skotta i lugn takt och spänna magmusklerna ordentligt för att undvika ryggskott :)

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en mycket bra snöslunga det där! Hoppas du får en trevlig första advent helg. Kram

    SvaraRadera
  2. Får ta och testa det där med att spänna magmusklerna, för jag får så ont i ryggen när jag skottar.

    SvaraRadera