söndag, november 28, 2010

Inför adventsfirandet i Viby kyrka

I fredags eftermiddag fixade jag till de sista detaljerna inför dagens högmässa i Viby kyrka. Förra veckans altarblommor återanvändes, men på olika sätt. Buketten såg ut så här:

De röda nejlikorna sattes på kaffeborden längst bak i kyrkan, och de underbara vita jättekryssen med limegröna kronbladskanter fick fortsätta att stå i altarvaserna. De fick sällskap av sky och vitfärgat björngräs. Jag tycker att de syns bra mot den mörka altartavlan.Även adventsljusstaken fick lite dekor. Den ser rätt alldaglig ut, som en sån där som vem som helst kan ha haft hemma på 80-talet (?). Lite omodern utan att vara antik, inte tillräckligt gammal för att vara shabby chic, för nu ska det ju vara zink, eller möjligen gammalt slitet trä, som i gamla sockerlådor.

Två sorters mossa och ett par echeveria fick plats i den. Sen stack jag ner några småkvistar av sky också. Egentligen skulle den varit ännu mer dekorerad med växter, men det fanns inte plats för mer. Får använda det överblivna materialet till något annat arrangemang.

Hoppas nu att allt är fint i kyrkan när gudstjänsten snart börjar. Själv har jag ledig helg och ska ta fram adventsljusen och fiffa lite här hemma.

Tänd ett ljus, känn med dem som har det svårt, tänk med glädje på allt du har att vara tacksam för och njut av förväntan inför det som ska komma.

Varma tankar till alla själar därute från vaktmästarn

1 kommentar:

  1. OJ,,,,,,så vackra buketter :)

    PARTYT fortsätter hos mig
    Välkommen att vara med :)
    Håkan

    SvaraRadera