torsdag, december 01, 2011

Välkommen till Adventsro i Veta kapell!

Nu vill jag hälsa dig, kära läsare, hjärtligt välkommen till Adventsro i Veta kapell i kväll kl 18. Du som bor långt borta och inte kan ta dig dit, är välkommen att vara med oss i dina tankar, liksom du kommer att vara i våra tankar. När vi kommer till ljuständningen, ska jag tända ett ljus för Dig.

Denna bild togs i skymningen d v s strax före kl 16 i tisdags. Då hade vaktmästaren i Veta möblerat om i kapellet och förberett för Adventsro. Jag lovar - det kommer att bli väldigt stämningsfullt.

Ljuslampetterna som sitter på vardera sidan om de tre smala fönstren är utlånade från Viby församlingshem. Vi tyckte de passade så bra i Veta kapell därför att det finns belysningsarmaturer i liknande utförande där. Mariafiguren är vaktmästarens privata, men hon passar så bra på altaret, så kanske får hon flytta in i kapellet för gott...?

Detta är bara en försmak av hur det kommer att se ut. Det kommer att bli en upplevelse för sinnena och förhoppningsvis kommer alla som besöker kapellet i kväll att känna ro.

Varmt välkommen, fysiskt eller i tanken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar