måndag, mars 30, 2009

Sju dagar kvar

Nedräkningen har börjat. Sju dagar kvar tills jag börjar jobba igen. Nu stegras nyfikenheten och frågorna hopar sig. Var blir min placering? Får jag en eller flera kyrkor med tillhörande kyrkogård att ta hand om? Är det flexibel arbetstid? Finns det fortfarande bara en modell av arbetsskor i min storlek? Framför allt undrar jag: hurdan är den psykosociala arbetsmiljön?

Uttrycket "psykosocial arbetsmiljö" mötte jag för första gången i en enkät som utvärderade den kommunala vuxenutbildningen i en större kommun i landet. Det visade sig att många av dem som förväntades fylla i enkäten inte alls förstod vad som avsågs. Man undrar hur sådan statistik kan bli användbar. Och hur det kom sig att folk lät bli att fråga vad det betyder. Var det inte tillräckligt viktigt att förstå frågan? Eller var de rädda för att framstå som obildade? Rädsla tycks vara en starkt pådrivande faktor när det gäller människors handlingar, men kanske ännu mer när det gäller att avstå från att handla.

Hur som helst så ser jag fram emot allt det nya som ska komma, och känner ingen rädsla inför det. Oavsett den psykosociala arbetsmiljön. Med tidigare erfarenhet från dysfunktionella arbetsplatser och relationer känner jag mig mest nyfiken. Hur kommer det att bli?

2 kommentarer:

  1. Hej, du kommer att klara det galant;-) Jag tror att det blir bra. Hoppas att ni har det bra i skogen o välkommen tillbaka till arbetslivet! Kanske vi hinner med en fika i vår?
    Kram / Veerle

    SvaraRadera
  2. Tack för de orden! Vad sägs om frukost på kyrkmuren eller lunch i en minneslund?

    SvaraRadera