tisdag, november 19, 2013

Energieffektivisering - belysning

I början av oktober åkte en kollega och jag till Gransnäs utanför Aneby. Stiftet anordade ett belysningsseminarium som ett led i energieffektiviseringsarbetet. Linköpings stift har ett duktigt och engagerat gäng medarbetare som ser till att det händer saker. Vi har fått många tillfällen att skaffa oss information och ny kunskap. Så snart det nya budgetåret inleds, öppnar sig möjligheterna för en del förändringar som kommer att leda till stora besparingar. Det känns bra.


I den här ljuskronan visas två olika lampor, varmare, rödare ljus i den övre kransen, och klarare, vitare ljus i den nedre. Eftersom ljus används för olika ändamål, är det viktigt att välja rätt lampor när det är dags att byta ut de gamla energislukarna mot moderna sparsamma.

Som vanligt tog jag massor av bilder på allt möjligt när vi ändå var på "utflykt" från vårt ordinarie arbete. Fler bilder kommer att dyka upp här så småningom. Det blir växter i vackraste höstskrud, interiörbilder från Askeryds kyrka med mera...1 kommentar:

  1. Åh, Gransnäs - där var jag flera gånger på läger med kören när jag var växte upp. Så fint ställe. De där röda lamporna ser inte så tokiga ut. Lite mysiga. I alla fall så här på bild :)

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera