lördag, maj 25, 2013

Anläggning av gräsmatta del 1

Äntligen har arbetet med gräsmattorna kunnat påbörjas på Viby kyrkogård. Underlaget har fått sätta sig under vintern och nu är det dags att jämna ut för att kunna så. Innan jag började såg det ut så här:


Det var ojämnt och ogräset hade redan etablerat sig. Men det finns ju bot för sådant. Man lånar en harv av en snäll person, och så kör man runt, runt och river upp alltihopa.


Efter harvningen blir det så här fint.


Därefter slätar man ut det hela. Eftersom den totala ytan är ganska stor, skulle ta för lång tid att gå och kratta. I stället tog jag en trasig lastpall som jag sparat och drog omkring med den. Pallen är av en klenare sort, så jag fick lägga på en vikt för att den inte bara skulle studsa omkring. Fyrhjulsdriften på gräsklipparen är också bra, för då drar den jämnare.Härnäst får jag gå runt och plocka sten och troligen också köra på mera jord. Det blir jobbigare eftersom vi inte har någon lastmaskin att köra jord med. Man får skyffla för hand. Jag hoppas att vi som jobbar nu hör till sista generationen vaktmästare som får utföra sånt arbete i så stor omfattning. Det är tungt och tidskrävande, och gör det svårt att hinna med övriga arbetsuppgifter. Belöningen ligger i det färdiga resultatet, så det ser jag verkligen fram emot.

Nu tar jag helg och ska snart upp och täta ett stort plåttak här hemma. På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar