torsdag, december 23, 2010

Julgran

Igår fick julgranen äntligen komma in i kyrkan. När man är nybörjare som jag är, blir det inte alltid som man tänkt. Granen beställdes i god tid, men eftersom den också kom i väldigt god tid (före första advent), lät jag den ligga ute tills det var dags.

När jag sen tittade på granen inne i kyrkan, tyckte jag att den var lite kort. Mycket riktigt - den är 2,80 trots att jag beställde en på 3,50. Vilken miss! Till nästa år blir det skärpning för min egen del. Ska jag köpa gran, får jag använda måttbandet direkt. Och i år får kyrkobesökarna ställa sig upp i bänkarna för att titta på granen där den står i det rymliga koret...


För övrigt har denna julgran mycket mera charm än många andra granar. Det här är inte en s k "Kalle Anka-gran". Den är krokig på flera ställen, så hur man än sätter fast den i julgransfoten, ser den sned ut. Står man längst bak i kyrkan och tittar, ser granen ut som den ska välta, men faktum är att den nedre hälften av granen (dvs stammen) står helt rakt. Och grankritiker ombedes att betänka att detta är en Guds skapelse, och att granen, om den själv fått välja, förmodligen hellre hade stannat kvar i skogen där den växte.

God Jul tillönskas alla granar där ute!

1 kommentar:

  1. Underbart! Tänker också så om julgranar att dom behöver inte vara perfekta utan får ha sina skavanker och personligheter precis som vi. God jul!

    SvaraRadera