tisdag, juli 27, 2010

Arbetsbyxor Garden Girl

Under de säsonger som jag arbetat som kyrkvaktmästare, har jag hunnit slita på ett antal olika klädesplagg. Självklart utvecklas en del av dem till favoriter av olika skäl. Bekvämlighet är främsta kriteriet för en favorit. Sen gör det ju inget om det är snyggt också. Det finns mängder av arbetskläder som får noll poäng i kategorin "snygg". Och så finns Garden Girl...


Det är flera år sen som jag först såg en annons för trädgårdskläder från Garden Girl. Jag blev förtjust på en gång, men suktade på avstånd. Sen bestämde jag mig för, att om jag får en fast anställning som kyrkvaktmästare, ska jag prova deras kläder för att se om de passar mig.

Hittills har jag bara provat ett enda plagg, ett par arbetsbyxor med byxben i caprilängd. Perfekta för varmare dagar. Jag köpte byxorna omgående och har knappt använt några andra sen dess. Enda gången jag byter under dagen är om jag ska trimma. Dels för att det skyddar bättre med hellånga byxor, men främst för att jag inte vill ha fula fläckar av gräs och annat som skvätter upp på kläderna. Jag vill ha mina Garden Girl-byxor ofläckade så länge som möjligt.


Jag tycker de är vackra med sina romantiska mönster och bleka pasteller. (Finns i fler mönster och färger att välja mellan.) Byxorna är också otroligt bekväma att ha på sig. De absolut bekvämaste jag provat hittills. De är speciellt anpassade för den kvinnliga kroppen. Ett stort plus för det. Många arbetsbyxor utgår från en manlig kroppskonstitution, och då blir de ju automatiskt mindre bekväma att ha på sig om man är det minsta kurvig i figuren.


De är inte heller dyrare än andra arbetsbyxor, och då menar jag såna som man köper i en butik för yrkeskläder. Detaljerna är genomtänkta för att passa i trädgårdsarbete, med fickor i mängder och för olika ändamål.

Vad kan jag mer säga? Jag älskar mina senast förvärvade arbetsbyxor. Jag sliter mycket på dem. Jag trivs i dem. Och arbetet blir faktiskt roligare om man gillar det man har på sig.

2 kommentarer:

 1. Hejsan! tack för komentaren på min blogg om min "fula" rabatt! skönt att höra att du upplever det likadant ibland när du ordnar nya rabatter :)
  Imorgon ska jag köpa torv och bygga upp min fulla rabatt och samtidigt göra den mer bred på mitten. Har också tänkt lägga ut stenmjöl och grus runtomkring så inte gräsmattan invaderar.
  Kul att se din trädgårdsblogg också! jag tankar tips och erfarenheter från alla håll jag kan. Jag ska nämligen förvandla drygt 2000m2 tomt till en lummig, mysig trädgård med gångar mmm.
  Mvh/ Annette

  SvaraRadera
 2. Hej Outi !

  Hoppas du har en skön semester !

  Blir jättesugen att prova ett par Garden Girlsbrallor jag också efter din lovhyllning
  om alla dess fördelar. Skulle behöva ett par nya bekväma trädgårdsbyxor.

  Ha det så gott !

  Kram/Isa

  SvaraRadera