lördag, april 05, 2014

Skräpiga träd...

Ibland blir jag bara så trött på att de stora träden runt kyrkogården skräpar så mycket. Det är inte ofta jag skriver gnälliga inlägg här på bloggen, men det här med träden har varit *#*¤!!! tråkigt.

Under mars månad blåste det hårt vid många tillfällen. Efter varje omgång blåst, låg det ris och grenar överallt. En del ganska kraftiga grenar också, vilket ju utgör en fara för alla som vistas på kyrkogården.

Jag har fått lägga mycket mer tid på vårstädning, än vad som är avsatt. Det i sin tur innebär att annat blir eftersatt. Det känns stressande att ligga efter...Om jag kunde, skulle jag ge mig upp i träden och sköta om dem. Men det kan jag inte. Jag har inte de kunskaperna, och framför allt så är jag höjdrädd.

Enligt den trädvårdsplan som finns för alla kyrkogårdar i gamla Vifolka pastorat, ska arbetena utföras av arborister. Det är ett yrke där man specialiserat sig på att sköta träd och klättra i dem på ett säkert sätt. Jag längtar efter den dagen då jag får besked om att någon kommer och tar sig an träden.


De större grenarna på fotot är av den storleken att man INTE vill bli träffad av dem när de faller ner...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar